BLOG

Hivernatge d’embarcacions a Cadaqués i Cap de Creus per Motonàutica Manel

Hivernatge d’embarcacions a Cadaqués i Cap de Creus per Motonàutica Manel

L’hivernatge d’embarcacions és el període en què solen emmagatzemar-se en naus especialment condicionades per executar tasques de manteniment preventiu. A més de l’emmagatzematge, es realitzen feines de cura del motor, el casc, els accessoris i processos com l’endolcit i el dessalat, deixant-les en òptimes condicions per a la temporada estiuenca següent.

És una activitat molt comuna, sobretot en zones costaneres que no tenen ports esportius, com passa a Cadaqués i Cap de Creus, a Girona. En aquests punts, Motonàutica Manel s’ha convertit en una de les empreses de serveis líders en reparació i manteniment d’embarcacions de petites i mitjanes eslores (fins a 10 metres).

Serveis integrals durant l’hivernatge d’embarcacions

Motonàutica Manel és una empresa que va començar la seva activitat l’any 1973 i, des de llavors, ha estat enfocada a l’assistència nàutica integral. Es dediquen a la venda d´embarcacions noves i d´ocasió, lloguer d´embarcacions i comercialització d´accessoris de les millors marques. Compten amb un taller amb els equips més moderns i personal qualificat per a la reparació, el manteniment i el recondicionament d’aquestes embarcacions.

És precisament aquest talent i equips els que l’empresa sol utilitzar durant la temporada d’hivernatge d’embarcacions. És un període que comença al setembre i s’estén fins al juny de l’any següent. L’equip que treballa a Motonàutica Manel s’encarrega de dur a terme, a més de reparacions i manteniment al motor o casc, feines de fusteria.

En aquest sentit, poden donar resposta a qualsevol necessitat que presentin els clients i sempre amb una gran qualitat als acabats, sense importar la gravetat del dany. Els seus especialistes també estan formats per efectuar reparacions a parts de fibra de vidre ia la tapisseria i la pintura. S’encarreguen de deixar l’embarcació com a nova per a la temporada d’estiu que ve o perquè els propietaris puguin obtenir el millor preu en vendre-la.

Productes i recanvis originals

Com a experts en tota mena d’embarcacions, els tècnics de Motonàutica Manel saben que no és possible navegar sense estar segur de l’embarcació. Això implica saber quin tipus de manteniment i reparació ha rebut, o si escau, tenir la seguretat que hagi estat provada per experts. Per això, el personal fa molt èmfasi a utilitzar només productes i recanvis originals.

Al centre de reparacions situat al Cap de Creus tenen l’àrea de reparació i la botiga de recanvis. Des d’aquesta botiga se subministren les peces necessàries perquè les embarcacions estiguin a punt per sortir a navegar. L’ús de primeres marques originals és considerat un element de seguretat necessari per protegir la navegació durant les temporades càlides.

Gràcies a detalls com el treball meticulós del personal i l’ús dels recanvis recomanats pels fabricants de vaixells, han esdevingut un dels grans referents de la zona al sector. També són molt ordenats amb el cronograma de l’hivernatge d’embarcacions. La majoria de les cites de diagnòstic i reparació es programen a principis de tardor. Asseguren que amb la gestió planificada d’aquestes dates, els hi dóna el temps necessari per posar a punt les embarcacions i que estiguin a punt per a l’inici de la temporada que ve.